De Gaggia Cadorna is een Italiaanse volautomatische koffiemachine, waarmee koffieliefhebbers thuis kunnen genieten van koffie zoals in echte Italiaanse koffiebars. De machine ziet er mooi en modern uit en heeft een TFT-scherm met verlichte knoppen waarmee alle functies volgens de persoonlijke voorkeuren kunnen worden ingesteld.

In deze videobeoordeling laat Grant ons de belangrijkste verschillen in uitrusting en gebruik zien tussen de modellen Cadorna Style en Cadorna Prestige.

De Gaggia Cadorna Style is een nieuwe volautomatische espressomachine met geïntegreerde koffiemolen, die volledig ontworpen en gemaakt is in Italië. Met de Cadorna Style kunt u 6 voorgeprogrammeerde dranken bereiden: caffè ristretto (extra sterke koffie), espresso, espresso lungo (minder sterke espresso), koffie, Americano (espresso met heet water) en heet water, allemaal met een simpele druk op de knop. De machine wordt bediend en geprogrammeerd via een modern TFT-display met verlichte knoppen. Voor dranken op melkbasis gebruikt u het klassieke stoompijpje van Gaggia, waarmee u melk laat schuimen zoals een echte barista.

Gaggia Cadorna Style

Met de Cadorna Prestige kunt u 14 voorgeprogrammeerde dranken bereiden: caffè ristretto, espresso, espresso lungo, koffie, Americano, cappuccino, cappuccino XL, café au lait, café cortado, latte macchiato (melk met koffie), latte macchiato XL, flat white, melk met schuim en heet water voor thee, warme chocolademelk of kruidenthee.

Gaggia Cadorna Prestige

De Cadorna Prestige heeft een geïntegreerde karaf waarmee contact tussen de melk en de machine zelf wordt vermeden. Met een simpele druk op de knop maakt u in een handomdraai een lekkere cappuccino of een melkdrankje. De geïntegreerde karaf emulgeert de melk twee keer, zodat deze lekker romig wordt. Na het schuimen voert de machine een automatische reinigingscyclus uit om eventuele melkresten van het pijpje te verwijderen. De karaf van de Prestige kan worden verwijderd om melk in de koelkast te bewaren.