De Bezzera Unica is een halfautomatische koffiemachine waarmee u een groot aantal espresso's en dranken op melkbasis kunt serveren. Het model Unica heeft een enkele boiler, een groot waterreservoir van 3 liter en een E61-zetgroep die wordt verwarmd door een thermosifon-systeem. Deze eigenschappen maken de machine perfect voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een compact model met ruime controle over de prestaties.

Bezzera Unica

De Bezzera Unica heeft een PID-regelaar waarmee gebruikers de temperatuur van de koffie en van de stoom kunnen regelen tussen 80 en 100 °C. De Unica is uitgerust met een E61-zetgroep van verchroomd messing, die constant wordt verwarmd door het thermosifon-systeem van de machine. De stoomafgifte is zeer krachtig ondanks dat de machine maar één boiler heeft. De stoomklep heeft een verwarmingselement van 1300 Watt. Met de speciale knoppen kunt u eenvoudig overschakelen van koffiezetten naar stoomafgifte. Om de zettemperatuur te behouden, is het raadzaam om de hendel van de pompschakelaar omlaag te zetten na het bereiden van dranken op melkbasis. Op die manier wordt het waterreservoir gevuld, zodat de temperatuur zakt en de koffie niet verbrandt.

Model Unica

De Unica is verkrijgbaar met een volledig roestvrijstalen behuizing met bijpassende houten inzetstukken. Dankzij het grote waterreservoir en de technische kenmerken kunt u tot 20 extracties per uur bereiden. Dit maakt het model geschikt voor grote gezinnen en voor gebruik op kantoor. Het laatste belangrijke kenmerk is het passief verwarmde blad voor kopjes, dat een verrassend belangrijke rol speelt bij de bereiding van dranken van hoge kwaliteit.