Gaggia Accademia roestvrij staal is het nieuwste model automatisch koffiezetapparaat ontworpen door het Italiaanse bedrijf en gewijd aan het huishoudelijke segment. Accademia, al verkrijgbaar in de versie Glass sinds eind 2022, is volledig herzien in een stalen look, voor een nieuwe ontwerpervaring voor alle espressoliefhebbers die alleen de beste kwaliteit in hun kop willen, ook wanneer ze in hun eigen keuken zijn.

De kenmerken van de Gaggia Accademia roestvrij staal

De kenmerken van de Gaggia Accademia roestvrij staal

Gaggia Accademia roestvrij staal is een automatisch koffiezetapparaat dat de bereiding van 19 verschillende dranken mogelijk maakt, geclassificeerd volgens het hoofdingrediënt van de bereiding. Het is met Gaggia Accademia specifiek mogelijk om de volgende dranken met extreem gemak te bereiden:

  • Caffè ristretto, espresso, caffè lungo, normale koffie, americano.
  • Cappuccino, macchiatone, melange, cortado, flat white, latte macchinato, geschuimde melk, warme melk, 
  • Zwarte thee en groene thee.

Met een handige touchscreen-interface kun je alle functies beheren voor het inschakelen, bereiden van dranken, schoonmaken en uitschakelen. Je kunt ook de recepten van de verschillende dranken aanpassen, ze binnen vier gebruikersprofielen opslaan en ze snel oproepen met behulp van de toetsen met achtergrondverlichting.

Technisch gezien is het model Accademia uitgerust met een drukpomp van 15 bar, een koffiemolen met keramische platen en een groot watervat van 1,5 liter. Met het koffiebodemvat kun je 14 koffies zetten voordat de lade moet worden geleegd. De machine is ook uitgerust met een comfortabele geïntegreerde melkkan en een professionele stoomlans waarmee je een microschuim met een perfecte consistentie kunt verkrijgen.

De hoogte van de doseerkop kan worden aangepast volgens de te gebruiken beker of kop: van 110 mm tot maximaal 155 mm.

Nieuwe functies in het model Accademia roestvrij staal

Nieuwe functies in het model Accademia roestvrij staal

De nieuwe Gaggia Accademia roestvrij staal heeft dezelfde ontwerpkenmerken als de versie Accademia Glass met de interface met kleurentouchscreens met 3D-pictogrammen, verlichte toetsen en draaiknoppen met premiumgevoel. Het voorpaneel, het bovenste gedeelte en de stalen zijkanten zijn gemaakt van geborsteld roestvrijstalen materiaal. Op deze manier valt de verlichte rode lijn meer op dan in het model Glass.

Waar kan ik Accademia roestvrij staal kopen?

De lancering van het nieuwe automaatmodel voor espresso Gaggia staat gepland voor eind april 2023. Uiteraard is het model Accademia roestvrij staal ook verkrijgbaar in ons ruime assortiment automatische espressomachines.