Het nieuwe Silvia Pro X-model

De Rancilio-groep, leider in de productie en distributie van professionele koffiemachines, breidt het Silvia-assortiment uit met de nieuwe Rancilio Silvia Pro X, die geavanceerde en innovatieve prestaties garandeert en een nieuwe beschikbaarheid van kleuren biedt.

De nieuwe Rancilio Silvia Pro X is ontworpen met de verschillende espresso-liefhebbers in gedachten, die thuis de ervaring willen meemaken als barkeeper met professionele apparatuur op te treden.

De technologie van de Silvia Pro X

De technologie van de Silvia Pro X

De nieuwe Silvia Pro X bevat de belangrijkste kenmerken van het PRO-model, maar verbetert de extractie- en bedieningsfuncties om een barkeeper-ervaring op het hoogste niveau te bieden. Silvia Pro X heeft een dubbele ketelconfiguratie die het mogelijk maakt om extractiehandelingen en stoomproductie met constante temperatuurregeling uit te voeren. De ketel voor de  extractie heeft een inhoud van 0,3 liter, die van de stoomketel is 1 liter. Met de PID-regelaar die op elke boiler is geïnstalleerd, kunt u de belangrijkste drankbereidingsfuncties beheren omdat de twee extractie- en stoomproductietemperaturen afzonderlijk geregeld worden. Alle handelingen worden beheerd door middel van eenvoudige extractiecommando's op een digitaal display, compleet met automatische extractietimer.

Het nieuwe Silvia Pro X-model

De nieuwe Pro X beschikt ook over de Variable Soft Infusion-functie, waarbij de koffiepad gedurende maximaal zes seconden zachtjes in water met lage druk wordt gedrenkt voordat de normale extractiedruk erop wordt gezet. Deze functie garandeert een betere opening van de poriën in de gemalen koffie om verschillende smaakprofielen te kunnen bereiken, spelend met de zuurgraadelementen en met de body van de drank in het koffiekopje. Technisch gezien start de machine het extractieproces door het water voorzichtig en zonder druk in de koffiepad te laten doordringen. Pas als de ingestelde tijd is verstreken, begint de machine de druk te verhogen, zodat u de extractie beter kunt regelen en de uiteindelijke smaak van uw koffie kunt personaliseren. Rancilio heeft de ergonomie van de filterhouder in het Silvia Pro-model opnieuw ontworpen, naar het populaire RS1-ontwerp dat op sommige professionele modellen te vinden is.

De andere kenmerken, ook aanwezig op het PRO-model, zijn het in hoogte verstelbare plateau, de heetwaterkraan en het krachtige stoompijpje van roestvrij staal.