In dit bericht willen we de beste professionele koffiemachines presenteren die ook thuis kunnen worden gebruikt. Veel koffieliefhebbers zijn niet tevreden met de functionaliteit van de huishoudelijke modellen. Daarom wenden zij zich tot producten die professionele prestaties en technologie bieden, terwijl het compacte design ze geschikt maakt voor thuisgebruik. Veel fabrikanten hebben modellen koffiemachines bedacht en ontworpen die perfect aan deze nieuwe consumentenbehoeften voldoen. Deze modellen hebben veel overeenkomsten:

  • een aantrekkelijk en compact design dat ze perfect geschikt maakt voor gebruik in een moderne of klassieke keuken, in een kleine koffiebar of in een kantoor;
  • een gebruiksvriendelijke interface die doorgaans bestaat uit een digitaal display waarmee alle functies kunnen worden beheerd en bediend, ook met behulp van smartphoneapps;
  • een professionele zetgroep (bijv. E61) met een temperatuurstabiliteitssysteem waarmee elk aspect van het zetten kan worden geregeld;
  • een systeem met een dubbele boiler of warmtewisselaar waarmee tegelijkertijd water voor koffie en stoom voor melk kan worden afgegeven;
  • een dubbel watervoorzieningssysteem: met een reservoir of met aansluiting op het waterleidingnet.
  • een professioneel stoompijpje waarmee melk als in een echte Italiaanse koffiebar kan worden opgeschuimd;
  • technologische en milieuvriendelijke systemen die hoge prestaties garanderen en het energieverbruik en de verwarmingstijden beperken.

In dit bericht presenteren wij een selectie professionele koffiemachines die het meest geschikt zijn voor thuisgebruik, rekening houdend met functionaliteit, design en prijs. De selectie is gemaakt door deskundigen van Caffè Italia.

Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio is een professionele espressomachine die perfect past in huis, op kantoor of in kleine winkels. De Studio is ontworpen om een hoge thermische stabiliteit te garanderen tijdens elke stap van het koffiezetten. De machine kan met een reservoir worden gebruikt of kan worden aangesloten op het waterleidingnet. Met het professionele stoompijpje kan heerlijk romig melkschuim worden gemaakt.

Alle functies kunnen worden beheerd door middel van een digitaal display, waarmee ook tijden voor in- en uitschakelen en voor automatische reiniging kunnen worden ingesteld. Een pluspunt is de mogelijkheid om de machine een persoonlijk tintje te geven met gekleurde zijpanelen.

Ga naar de productpagina

La Marzocco Linea Mini

La Marzocco Linea Mini

La Marzocco Linea Mini is de voor thuisgebruik bedoelde uitvoering van het historische model La Marzocco Classic. De Mini heeft een klassiek en minimaal design gecombineerd met uitstekende prestaties voor het maken van koffie en het afgeven van stoom, vooral dankzij de innovatieve warmtewisselingstechnologie. Alle functies kunnen worden beheerd via een mobiele app waarmee zowel tijden voor voorinfusie en in- en uitschakeling als drankbereidingsprogramma's kunnen worden ingesteld. Het pro-touch-stoompijpje is gemaakt van materialen die brandwonden bij aanraking voorkomen.

Ga naar de productpagina

Elektra Verve

Elektra Verve

Elektra Verve is een van de nieuwste modellen van het Italiaanse bedrijf. De Verve is extreem veelzijdig wat betreft plaatsingsmogelijkheden en gebruik. De koffiemachine is daardoor geschikt voor huishoudelijk gebruik, voor kantoren en voor kleine koffiebars.

De Verve heeft een innovatieve technologie met dubbele boiler in een compacte behuizing met een unieke stijl, gemaakt van roestvrijstalen materialen en houten zijpanelen. Ook met deze machine kunnen alle functies worden beheerd via een speciale mobiele app.

Ga naar de productpagina

E1 PRIMA

E1 PRIMA

E1 PRIMA is het nieuwste model espressomachine dat gelanceerd is door het historische Italiaanse bedrijf dat zich richt op professionals die ook thuis van een kwalitatief hoge espresso willen genieten. E1 Prima is een veelzijdige koffiemachine met uitstekende prestaties en met oog voor het milieu wat betreft de materialen en functionaliteit. De sterke punten van het nieuwe Prima-model zijn de thermische stabiliteit en hoge stoomproductie.

Prima is compact en heeft een aantrekkelijk design dat kan worden aangepast door gekleurde magnetische panelen (verkrijgbaar in 6 uitvoeringen) aan te brengen. Ook met deze machine kunnen alle functies worden beheerd via de smartphone.

Ga naar de productpagina

Bezzera Matrix DE

Bezzera Matrix DE

Bezzera Matrix DE is een espressomachine met een dubbel boilersysteem waarmee tegelijkertijd koffie en stoom kan worden gemaakt. De machine heeft een klassiek design dat is verfraaid met ledpanelen aan de zijkanten.

Matrix heeft alle functies van professionele machines: voorinfusie, temperatuurstabiliteitssysteem, twee pid-thermostaten voor het regelen van de temperatuur van de koffie en van de stoom, roterende pomp, intern reservoir of aansluiting op het waterleidingnet.

Ga naar de productpagina

Conclusies

Wij hopen dat deze gids behulpzaam is geweest bij het verduidelijken van uw ideeën over het beste model professionele koffiemachine voor de thuissector 2021. Neem voor meer informatie of aankoopadvies contact op met onze klantenservice op dit e-mailadres: info@coffeeitalia.nl