Espresso, macchiato, cafeïnevrij, ristretto: de soorten Italiaanse koffie zijn talrijk en allemaal verschillend, zowel qua bereiding als qua smaak. In dit artikel presenteren we in het kort elk soort koffie, in de hoop je wegwijs te maken bij het kiezen van de drank die het beste bij jouw smaak past.

Espresso

Perfect voor onderweg, voor een pauze of na de maaltijd, de Espresso Koffie is de meest geliefde en gedronken Italiaanse koffie. Met zijn 25 ml vormt deze drank de basis voor de meeste koffievarianten die in Italië gebruikelijk zijn.
Als je het op je gemak thuis wilt bereiden, raden we je aan een Rancilio Silvia koffiezetapparaat te kopen.

Espresso

Ristretto Koffie

Met zijn 15-20 milliliter is de Ristretto Koffie het kleinste type Italiaanse espresso dat er is. Deze drank, die meer concentratie en crème heeft dan die tot nu toe zijn gepresenteerd, heeft een bijzonder aromatische en besliste smaak. Dankzij het koffiezetapparaat met hendel De La Pavoni Europiccola kan je tot 8 kopjes koffie achter elkaar zetten: de perfecte keuze voor het maken van lekkere ristretto koffies.

Cappuccino

Cappuccino

De Cappuccino is een andere Italiaans koffie-klassieker ideaal om jezelf 's morgens te gunnen, zodat je met het juiste been uit bed stapt. Deze drank bestaat uit koffie op basis van espresso met een met stoom verhit melk-schuims , geserveerd in koppen van ca. 180 ml. Dankzij superautomatische machine Gaggia Cadorna Prestige, kan je op je gemak thuis een perfecte cappuccino bereiden. De geïntegreerde koffiemolen zorgt voor een uitstekende aroma-extractie, terwijl de geïntegreerde melkkan je in staat stelt een eenvoudig perfect schuim te bereiden, altijd op de juiste temperatuur.

Latte macchiato

Latte macchiato

De Latte Macchiato bestaat uit een glas opgeschuimde melk (ongeveer 130 ml), gemengd met warme melk en "macchiato" (gekleurd) door een Espresso en wordt gekenmerkt door een dik schuim. Als je een latte macchiato-liefhebber bent, dan is de Gaggia Magenta Prestige de volautomatische koffiemachine die bij je past. Dankzij de geïntegreerde melkkan en de Optiaroma-functie, waarmee je de intensiteit van het aroma kunt aanpassen door te kiezen uit 5 standen, geniet je wanneer je maar wilt van een romige en aromatische latte macchiato.

Conclusie

Kortom, het uitgebreide assortiment koffiemachines dat beschikbaar is in de online winkel Caffè Italia staat je toe snel en gemakkelijk een breed scala aan dranken op basis van melk en koffie te bereiden. Op deze manier kan je al je wensen vervullen en thuis comfortabel genieten van een perfecte espresso, wanneer je maar wil.