Rancilio Silvia is een huishoudelijk koffiezetapparaat dat wordt gekenmerkt door een eenvoudig en strak ontwerp dat wij bij Caffè Italia al tientallen jaren aanbieden in onze online winkels. De nieuwe Rancilio Silvia Pro X-versie behoudt het uiterlijk van de Rancilio Silvia Base, maar heeft totaal andere kenmerken. Het is moeilijk om de functionele verschillen tussen de twee machines te onderstrepen, aangezien de Rancilio Silvia Pro X als een supercharged Silvia is met extra professionele prestaties, functionele specificaties en componenten. We belichten hieronder de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Rancilio Silvia Pro X.

Hoogtepunten van de nieuwe Rancilio Silvia PRO X

 • Stoomcapaciteit voor de bereiding van dranken op basis van melk: de aanwezigheid van een dubbele boiler maakt het mogelijk om op een continue en efficiënte manier stoom te produceren voor de bereiding van dranken op basis van melk. Machines met een dubbele boiler zijn praktisch de unanieme keuze voor diegenen die melkschuim stomen met koffiemachines voorzien van warmtewisselaartechnologie.
 • Digitale temperatuurregeling: de meeste aspecten van de drankbereiding (watertemperatuur) en prestaties (stoomtemperatuur en stroomdruk) kunnen worden geregeld met behulp van de PID-technologie die bestaat uit een eenvoudig en minimalistisch bedieningspaneel aan de voorkant van de machine.
 • Snelheid en responsiviteit: de machine is zeer snel op bedrijfstemperatuur en heeft een aanpasbare uitschakelinstelling. Hoewel het raadzaam is om tijdens de eerste verwarming 10-15 minuten te wachten, bereikt de machine de koffiezet-temperatuur in minder dan 5 minuten.
 • Thermische stabiliteit: met behulp van de WBC-test voor temperatuurstabiliteit bij de waterafgifte is er een temperatuurbereik van 0-14 graden Celsius. Commerciële machines die dezelfde test gebruiken, kunnen variëren van -16 tot 17 graden.

Rancilio Silvia Pro x

De technologie van de Silvia Pro X

Deze machine die zoveel op de Rancilio Silvia lijkt is in staat om op een heel ander niveau te werken op het gebied van de prestatiecontrole. Het begint allemaal met een krachtige dubbele ketelconfiguratie die gelijktijdige afgifte van water en stoomproductie mogelijk maakt zonder enig temperatuurverlies. Dankzij de PID-regelaars op elke ketel biedt Silvia Pro X een ongeëvenaarde temperatuurnauwkeurigheid. Al dit vermogen wordt beheerd met eenvoudige bedieningsfuncties voor het koffiezetten, met digitaal display voor eenvoudige controle en automatische doseertimer.

De nieuwe Silvia Pro X erft alle bewezen technologie van Rancilio Silvia en versterkt de functionaliteit en prestaties door middel van een superieure technologische uitrusting, die in staat is om een nog betere ervaring als barkeeper te bieden. Met name de Variable Soft Infusion-technologie stelt u in staat om de koffiepad tot 6 seconden delicaat in water met lage druk te houden voordat de normale uitgiftedruk erop wordt losgelaten. Deze infusieperiode verzacht de onvolkomenheden van de koffieschijf tijdens het uitnemen en helpt de unieke aromatische tonen van uw koffie te benadrukken.

De technologie van de Silvia Pro X

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe PRO X

 • 0,3 lt geïsoleerde koffieboiler van messing
 • Pt1000 temperatuursonde voor maximale thermische stabiliteit
 • Stoomketel met hoog rendement van 1 liter
 • Interne tank van 2 liter met waarschuwing waterniveau
 • Roestvrijstalen stoompijpje met volledige bewegingsvrijheid
 • Commercieel toestel, kop en ketel in NSF-messing voor uitstekende warmteopslag
 • Variabel delicaat infuussysteem
 • Ergonomische 58 mm filterhouder met 8 / 18g korf