Caffè Italia stelt La Marzocco Linea Mini voor, een koffiemachine geïnspireerd op het beroemde Linea Classic-model van dit Italiaanse bedrijf dat in dit geval is ontworpen voor thuisgebruik.  De La Marzocco Linea Mini is een combinatie van elegantie en betrouwbaarheid waarmee alle "thuisbarista's" een breed scala aan dranken kunnen bereiden: van espresso tot cappuccino, van een grote kop koffie tot latte macchiato.

GEBRUIK

De koffiemachine La Marzocco Linea Mini is uitgerust met een geïntegreerde rotatiepomp die optimale prestaties garandeert. De PID-regeling is een beetje ingewikkeld vanwege het analoge wiel, waarbij vaak onjuiste waarden worden uitgelezen in vergelijking met digitale programmeermethoden. Een zeer interessant aspect is dat van de led-lampjes die het dienblad onder de brouweenheid verlichten.

La Marzocco Linea Mini

De warmtewisselaar heeft een volume van 170 ml en bevindt zich direct boven de brouweenheid. Dit garandeert een uitstekende thermische stabiliteit, mede dankzij de PID-regeling en het thermische stabiliteitssysteem dat in de stoomketel ligt en ervoor zorgt dat het water al op temperatuur is. De koffiemachine is ook uitgerust met een zeer grote tweede ketel (3,5 l) voor de afgifte van heet water en stoom.

DESIGN

De Mini-lijn heeft een minimalistisch ontwerp maar is compleet met alle elementen die nodig zijn voor de bereiding van dranken: knoppen voor stoom en heet water, drukmeters die de druk van de ketel en de pomp meten, grote kopjeswarmers. Het ontwerp is ook geïnspireerd op de modellen van de Classic-lijn, maar de afmetingen zijn aangepast voor huishoudelijk gebruik. Opvallend is de kleurenoptie van de modellen met versies in zwart, rood, geel, blauw, wit en roestvrij staal.

De koffiemachine La Marzocco Linea Mini heeft vrij compacte afmetingen, maar heeft een aanzienlijk gewicht van 41 kg en de ketel heeft een capaciteit van 3,5 liter. De behuizing is volledig gemaakt van roestvrij staal. De tankinhoud is 2 l, waardoor een aansluiting op de waterleiding niet nodig is.

La Marzocco Linea Mini

ONDERHOUD

De La Marzocco Linea Mini beschikt over een handige heetwaterkraan met een tuit om de filterhouder tussen de ene koffie en de andere te spoelen. Het afneembare paneel maakt eenvoudig onderhoud en ontkalking van beide blokken mogelijk, terwijl de kleppen tijdens en na gebruik handmatig kunnen worden gespoeld, waardoor de noodzaak van een automatische reinigingscyclus en dus ook het gebruik van chemische producten voor onderhoud wordt vermeden.

Evaluatie

TECHNOLOGIE

5/5

DESIGN

4/5

GEBRUIK

4/5

ONDERHOUD

4/5

Bekijk product