Zestig jaar geschiedenis

Dit jaar wordt de FAEMA E61-koffiemachine zestig jaar en dat is een uitstekende gelegenheid om de belangrijke mijlpaal te vieren door verschillende initiatieven te organiseren voor alle liefhebbers van de koffiewereld. Het belangrijkste initiatief betreft echter de lancering van het model Limited Edition E61 1 Group Anniversary, een koffiezetapparaat exclusief voor de huishoudelijke sector, maar uitgerust met volledig professionele apparatuur.

Faema E61

De revolutie veroorzaakt door het Faema E61-model

De Faema E61 koffiemachine ontleent zijn naam aan de eerste zonsverduistering die juist in 1961 plaats had. Het E61-model heeft bijgedragen aan een revolutie in de professionele barsector door nieuwe gebruiksconcepten te introduceren:

  • Continue levering: het water dat voor de extractie wordt gebruikt, komt uit het waterleidingnet en niet uit de ketel. Door langs de ontharder en andere harsen te passeren, wordt kalk verwijderd.
  • "Thermosifonisch" systeem: de elektro-volumetrische pomp stuwt het water op tot een druk van 9 atmosfeer door een warmtewisselaar die het bereiken en behouden van de optimale temperatuur voor extractie garandeert.
  • Pre-infusie: het koffiepoeder wordt enkele seconden bevochtigd met water voordat de drank wordt afgegeven om de extractie van de stoffen die het koffiearoma versterken te maximaliseren.

Faema E61 is uitgerust met een gepatenteerd Thermobalance-systeem waarmee u de temperatuur van de groep kunt variëren om de extractie-omstandigheden optimaal aan te passen aan de smaak en voorkeuren van elke individuele consument.

De nieuwe limited edition Faema E61

De nieuwe limited edition Faema E61

Om het jubileum te vieren, heeft Faema de 1 Group Anniversary Limited Edition-versie gelanceerd die is ontworpen om in elke omgeving te worden ingepast, maar die speciaal is bedacht voor de thuisomgeving. Het model heeft een stalen body waar design en technologie samenkomen om een super-exclusieve machine te creëren. Het design wordt ook bijzonder gemaakt door de details in hout, zoals de koffie-uitgiftehendel, en door de felrode kleur van het paneel dat van achter wordt uitgelicht.