verschillende soorten koffiezetapparaten

De espressomachine is een apparaat waarmee je de espresso en zijn afgeleiden (cappuccino, latte macchiato, kruidenthee) kunt bereiden. De belangrijkste kenmerken van de koffiezetapparaten zijn de

  • watervoorziening bij een temperatuur tussen 88° en 96°C ideaal voor de extractie van de koffie melange
  • de watervoorziening bij een druk van 9 bar die de oplossing van de aroma's garandeert
  • stoomproductie om melk voor cappuccino te verwarmen en op te kloppen.

In dit bericht geven we duidelijkheid over de verschillende soorten koffiezetapparaten op de markt door de belangrijkste kenmerken voor elk type op te sommen.

Traditionele koffiemachines    

Bezzera Mitica

De Traditionele koffiemachines worden meestal geassocieerd met een koffiemolen waarmee je versgemalen koffie kunt gebruiken. De traditionele koffiemachines zijn verdeeld in halfautomatische of volumetrische koffiemachines. In het eerste geval is er een handmatige knop voor elke groep, in het tweede geval is er in plaats daarvan een vooraf ingestelde dosering aanwezig die automatisch de hoeveelheid koffie aanpast.

Koffiezetapparaten met hendel

Elektra Microcasa

In de koffiemachines met hendel wordt de waterdruk gecreëerd door een zuiger die verbonden is met een hendel. Om de watertoevoer te bevorderen, moet de hendel omlaag worden gedrukt nadat de filterhouder met het koffiepoeder in de groep is geplaatst. Deze machines vereisen een hoger vaardigheidsniveau van de gebruiker en worden ook gekenmerkt door een lager productiviteitsniveau.

Superautomatische koffiemachines

Gaggia Brera

De superautomatische koffiemachines worden gekenmerkt door gebruikscomfort. Via een handig display en een console met knoppen kun je je favoriete drankje selecteren. De koffiemolen is geïntegreerd in het koffiezetapparaat. Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn respectievelijk afhankelijk van de zorg, het onderhoud en de ontwerpkwaliteit.