Sage Appliances, een bedrijf van de Amerikaanse groep Breville, leider in de productie van keukenapparatuur, presenteert op de wereldhandelsbeurs voor de horeca Host 2021 het model  The Bambino, een handmatige espressomachine die professionele prestaties kan leveren in een zeer lage prijsklasse.

Sage The Bambino

Sage The Bambino is een reeks die veel gemeen heeft met The Bambino Plus, het succesvolle model van de lijn handmatige koffiemachines van Sage waarmee het vier fundamentele kenmerken deelt voor de vervaardiging van hoogwaardige espresso: doseringsregeling, optimale druk, temperatuurstabiliteit en stoomregeling.

Sage The Bambino is uitgerust met een ThermoJet-verwarmingssysteem waarmee de machine in ongeveer 2-3 seconden is opgewarmd. De machine is ook uitgerust met een  pomp van 15 bar, met relatief aftapventiel en een digitaal temperatuurregelsysteem (PID) dat in staat is om water van de optimale temperatuur te leveren.

The Bambino

Verder heeft The Bambino de volgende functionele kenmerken:

  • Ideale professionele filterhouder van 54 mm die altijd voor de juiste dosering zorgt.
  • Stoompijpje aangedreven door het ThermoJet-systeem dat een perfect melkschuim kan bereiden voor alle Latte Art-liefhebbers.
  • Pre-infusie met lage druk en extractie van 9 bar dankzij de pomp van 15 bar.
  • Watertank van 1,3 liter.
  • Bedieningspaneel met knoppen voor 1 kopje, 2 kopjes, heet water en stoom.
  • Tamper, 1- en 2-kops dubbelwandige filters.

De espressomachine The Bambino wordt gelanceerd op Host 2021 en heeft een introductieprijs van € 349,90. Uiteraard zal de machine zo snel mogelijk ook in onze webshops beschikbaar zijn.