Het project Ice-Green

Nemox, een historisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de fabricage van huishoudelijke en professionele ijsmachines, heeft haar assortiment volledig vernieuwd door de lancering van het project Ice-Green. Dit project is erop gericht de huidige koelmiddelen te vervangen door milieuvriendelijk gas in alle koelsystemen die deel uitmaken van haar aanbod.

De gassen die in de huidige huishoudelijke en commerciële koelsystemen worden gebruikt, vormen een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde door de hoge uitstoot van fluorkoolwaterstoffen. Met het oog op een toenemend milieubewustzijn heeft Nemox besloten over te stappen op R290-gas. Deze zeer efficiënte koolwaterstof zorgt voor 50% minder uitstoot dan de gassen die normaal gesproken in koelsystemen worden gebruikt. Het doel van het Italiaanse bedrijf is om tegen 2022 3.000 ton minder CO2 uit te stoten.

De voordelen van het nieuwe I-Green assortiment

De belangrijkste voordelen van het I-Green assortiment zijn hieronder samengevat:

  • Een nieuw, milieuvriendelijk ontwerp dat minder elektriciteit verbruikt en efficiënter is in het gebruik.
  • Gebruik van minder gas bij een lagere druk en een vermindering van de potentiële mate van slijtage van de machine.
  • Kortere afkoeltijd dankzij de betere prestaties van het thermodynamische systeem
  • 99,95% minder impact van koolwaterstofemissies in vergelijking met de gassen die worden gebruikt in de huidige koelsystemen.

Het nieuwe I-Green assortiment

De nieuwe generatie I-Green ijsmachines heeft een groen netsnoer, waardoor ze onmiddellijk te onderscheiden zijn van de vorige modellen. De volgende modellen maken deel uit van het nieuwe assortiment:

Gelato Pro 1700 UP – I Green

Gelato Pro 1700 UP – I Green

Machines met krasvaste metalen behuizing, verkrijgbaar in 4 kleuren, met nieuw conserveringssysteem, krachtig koelsysteem en een bedieningspaneel waarmee ijs, yoghurt en sorbets snel en gemakkelijk kunnen worden bereid.

Gelato NXT-1 Automatica – i Green

Gelato NXT-1 Automatica – i Green

Nieuwe machine met een milieuvriendelijk karakter, verkrijgbaar in vier kleuren: wit, groen, rood en zilver.  De ijsmachine NXT-1 is voorzien van nieuwe software die de koel- en bereidingstijd optimaliseert. Een touch-bedieningspaneel zorgt voor eenvoudige en directe toegang tot alle functies

Gelatissimo Exclusive I-Green

Gelatissimo Exclusive I-Green 

Nieuwe ijsmachine verkrijgbaar in zwart en wit met een nieuw koelsysteem volgens de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie. Het nieuwe bedieningspaneel zorgt dat je alle bereidingsfuncties eenvoudig kunt gebruiken.

Gelato Chef 2200 I-Green

Deze traditionele Nemox-ijsmachine heeft al haar populaire designkenmerken behouden, maar heeft een nieuw milieuvriendelijk ontwerp voor optimale prestaties, hoge energie-efficiëntie en een lage impact op het milieu.

Gelato Talent I-Green

Gelato Talent I-Green

Een nieuwe machine met een nieuw ontwerp en koelsysteem. De Talent is uitgerust met een krachtige mengmotor die zorgt voor professionele prestaties, ook bij huishoudelijk gebruik.

Het geheel nieuwe I-Green assortiment van Nemox is verkrijgbaar in de online winkels van Caffè Italia. Voor meer informatie over de aankoop van deze producten kunt u contact opnemen met de medewerkers van onze klantenservice. Zij kunnen je de beste ijsmachine voor jouw behoeften aanbevelen.