La Pavoni Europiccola EN is een koffiemachine met hendel technologie, in het verre 1950 ontworpen door het bedrijf La Pavoni.  De koffiemachine van La Pavoni Europiccola EN vormt een verzamelpunt tussen elegantie, kwaliteit en betrouwbaarheid.

La Pavoni Europiccola EN is gemaakt van roestvrij staal met verchroomde afwerking en heeft een boiler met een inhoud van 0,8 liter, perfect voor het maken van 8 opeenvolgende kopjes koffie. La Pavoni Europiccola EN beschikt over een indicator voor de watertemperatuur die het bereiken van de gebruikstemperatuur van de machine aangeeft. De opwarmtijden bedragen ongeveer 10 minuten.

La Pavoni europiccola

De bediening van de koffiemachines met hendel is heel eenvoudig. Zodra u de machine inschakelt zal het water opwarmen om de juiste temperatuur te bereiken. Door de hendel naar boven te drukken, kan heet water de zetgroep binnenstromen, waar het zich vermengt met het koudere water en het koffiepoeder bevochtigt om het voor het brouwen voor te bereiden. De koffie wordt geëxtraheerd door de hendel met de juiste druk, die nodig is om koffie te maken, te verlagen. La Pavoni Europiccola EN biedt volledige controle over alle handelingen die nodig zijn om het koffiepoeder optimaal te gebruiken om een espresso met een perfecte crèmelaag te verkrijgen.

Via deze video willen we de gebruikswijze van de koffiemachine met hendel La Pavoni Europiccola uitleggen - van de eerste inschakeling tot de verwarmingsmodus van de boiler en van de bereiding van koffie tot de bereiding van cappuccino's. In de video introduceren we met behulp van de koffiemolen Rancilio Rocky de juiste technieken voor het malen van bonen en het comprimeren van de koffie in de filterhouder. Deze twee aspecten zijn van fundamenteel belang voor het verkrijgen van een goede espresso.