Dit artikel is speciaal geschreven voor alle koffieliefhebbers die een espresso willen kunnen bereiden in een speciale en gepersonaliseerde ruimte met alle instrumenten van een echte barista.

Koffiemachines

Koffiemachines

Een professioneel barista-station kan niet zonder een eersteklas espressomachine: het belangrijkste gereedschap van je thuisbar.

Gaggia Classic Pro

Voor traditionele gebruikers die graag de handmatige vaardigheden handhaven, bieden we Gaggia Classic Pro, een halfautomatische machine, die volledig in Italië is gemaakt, uitgerust met een professionele espresso-eenheid en filterhouder, een nieuwe professionele stoompijp en een nieuwe interface met tuimelknoppen en lampjes voor de activering, het koffiezetten en de stoomafgifte.

Gaggia Cadorna Prestige

Voor gebruikers die van comfort houden en het "bar-station" in één element willen combineren, suggereren we het automatische model Gaggia Cadorna Prestige. Geïntegreerde koffiemolen, melkkan ook geïntegreerd en uitneembaar, functies voor het personaliseren van dranken stellen u in staat om aan alle verschillende smaken en behoeften van grotere gezinnen te voldoen.

Koffiemolen

Koffiemolen

Voor liefhebbers van traditionele "bar-stations" is het een koffiemolen onontbeerlijk: hiermee kun je de koffiebonen met verschillende korrelgrootten in gemalen koffie omzetten. Hier zijn twee suggesties voor koffiemolens die alle soorten gebruikers kunnen bevredigen.

Rancilio Rocky SD

Rancilio Rocky is een instapmodel molen, die goed past bij vrijwel elke espressomachine. Met 55 verschillende maalstanden en een motor van 16 watt is Rocky in staat om één gram per seconde te malen dankzij de platte maalschijven met een diameter van 50 mm.

Ceado E6X

Ceado E6X is een koffiemolen speciaal voor meer ervaren gebruikers en ontworpen voor gebruikers die zelfs thuis grote hoeveelheden koffie malen. Uitgerust met 64 mm maalschijven en continue aanpassing, heeft Ceado E6X veel professionele elementen (overbelastingsschakelaar, "Steady Lock Burr"-functie die de maalelementen op een vooraf gedefinieerde afstand houden) en maakt oneindige maalinstellingen mogelijk.

Accessoires

Accessoires

Een echt "barstation" kan niet om de accessoires heen, fundamentele elementen die de behoeften van een echte barista op professionele wijze volledig maken.

Espresso

Een bar zonder de grondstof, namelijk koffie, is onmogelijk. Wij van Caffè Italia bieden een uitstekende melange, geselecteerd met bonen of poeder uit Brazilië en India en gekenmerkt door een evenwichtige smaak met een aangename afdronk van chocolade.

Tamper

De tamper is een accessoire dat wordt gebruikt om de koffie zo in de filterhouder te drukken dat een vlak oppervlak gevormd wordt en een gelijkmatige extractie wordt verkregen. Caffè Italia heeft diverse volledig stalen modellen (bv. Tamper Isomac of Elektra) of met houten handvat (bv. Tamper Rancilio).

Lade afgewerkte koffie

De lade voor de afgewerkte koffie dient om het koffieresidu op te vangen nadat de extractie voorbij is en kan worden uitgerust met een basis waarop de machine en koffiemolen kunnen worden geplaatst (bijv. Rancilio Base of Elektra Base) of met een eenvoudige extractielade.

Filterhouder

De filterhouder is het onderdeel dat het koffiepoeder bevat vóór de extractie. Er zijn verschillende soorten filterhouders: van drukfilterhouders voor minder ervaren gebruikers tot filterhouders zonder bodem, waarvoor men meer ervaring moet hebben.

Latte Art Kit

Voor gebruikers die de kunst van het decoreren van dranken op basis van melk willen uitproberen, zijn de speciale Latte Art KIT's beschikbaar. De beschikbare tools zijn de cacao-decorateurs die aanwezig zijn in de Caffè Italia Kit Edition 1 of de pen voor Latte Art die je kunt vinden in de Caffè Italia Kit Edition 4.

Ben je klaar om je Bar Station op te bouwen?

Hebben we je genoeg ideeën gegeven voor je professionele bar-station? Bezoek onze winkel waar je veel interessante artikelen kunt vinden voor alle smaken en budgetten.