Inleiding: wat is een latte macchiato?

Latte macchiato is een gelaagde drank bestaande uit melkschuim, vloeibare warme melk en espresso die vaak wordt verward met cappuccino. De belangrijkste verschillen met deze drank bestaan:

  • in de hoeveelheden ingrediënten: cappuccino heeft niet dezelfde hoeveelheid melk nodig als latte macchiato.
  • in de bereidingswijzen: cappuccino vereist eerst de bereiding van de espresso waarop het melkschuim wordt gegoten.
  • in het glas: cappuccino wordt meestal in een beker bereid terwijl latte macchiato een glas vereist. 

Inleiding: wat is een latte macchiato?

Bereid een perfecte latte macchiato met Gaggia Cadorna Style

Het geheim van een latte macchiato in barista-stijl zit in het melkschuim, dat romig moet zijn, en vrij van luchtbellen die de bereiding van de drank kunnen bederven. Voor dit doel is het automatisch koffiezetapparaat Cadorna Style de beste oplossing. De machine, uitgerust met een klassieke Panarello, levert de juiste hoeveelheid stoom om een fluweelzachte melkemulsie te verkrijgen.

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een onberispelijke latte macchiato te maken:

  1. Kies een melksoort met een hoeveelheid vetten en eiwitten die geschikt is om een dicht schuim te creëren. De beste melk is volle melk, indien mogelijk net uit de koelkast gehaald.
  2. Vul een niet te grote kan voor tweederde met de gekozen melk en plaats deze onder het stoompijpje. Het stoompijpje moet in de melkkan worden ondergedompeld zonder de bodem te raken.
  3. Activeer de stoomfunctie op het toetsenbord en houd het stoompijpje altijd in contact met de vloeibare melk. Het melkreservoir moet tijdens de schuimbereiding lichtjes gekanteld worden gehouden. Zodra je melkroom hebt gemaakt, kun je de stoomfunctie uitschakelen.
  4. Terwijl je het schuim laat rusten, ideaal terwijl er nog luchtbellen zijn, bereid je de espresso door op de handige knop op het drankkeuzescherm te drukken.
  5. Neem vervolgens een hoog glas en schenk de romige melk in en vervolgens de espresso.

Nu heb je een smakelijk en voedzaam drankje gemaakt zoals je ook kunt proeven in je favoriete koffiezaak.

Bereid een perfecte latte macchiato met Gaggia Cadorna Style

Conclusies

Met dit artikel hebben we je laten zien hoe je in een paar eenvoudige stappen een latte macchiato in professionele barista-stijl kunt maken met de machine Cadorna Style. Wil je je ontbijt of snacks nog lekkerder maken, bezoek dan onze winkel en ontdek de beste espresso- en cappuccinomachines.