Het koffiearoma behouden is essentieel om het gehemelte te verrassen met een uitstekende Italiaanse espresso, ongeacht het koffiezetapparaat en de koffiemolen die gebruikt wordt voor de bereiding van de koffie. Maar hoe kan je koffie het best bewaren? In dit artikel deelt Caffè Italia enkele waardevolle suggesties voor een correcte bewaring van koffie die  in de keuken geroosterd wordt.

Italiaanse espresso koffie

Het zakje: de beste manier

De koffiebonen of de koffiepoeder in het zakje laten waarin de koffie wordt geleverd, is de beste manier om koffie te bewaren en een perfecte Italiaanse espresso te verkrijgen. De originele verpakking zorgt in feite voor de transpiratie van de gassen die zich door gisting in de zak vormen. Ten tweede voorkomt het zakje dat licht doordringt, waardoor de koffie vers blijft.

perfecte Italiaanse espresso

Als je de koffie liever overgiet

Als het noodzakelijk is om je koffie over te gieten, is de beste oplossing deze in een speciale doos, die voldoet aan de eigenschappen die de juiste conservering van de koffie bevorderen (geen licht- en warmtebronnen), te bewaren.

Koffie invriezen: goed of slecht?

Om volgens het boekje een Italiaanse espresso koffie  te maken, is het over het algemeen het beste om temperatuurschommelingen te voorkomen en de koffie niet in de vriezer te bewaren. Als je echter de pak koffie langer wilt bewaren , is het mogelijk om deze in te vriezen, waarbij de koffie echter in de originele zak moet blijven.

bewaring van koffie

De beste plaats om koffie te bewaren

Meestal wordt de koffie in de voorraadkamer of in een kast in de keuken geplaatst, maar de beste plaats om de koffiebonen of de koffiepoeder te bewaren en de geur van de koffie niet te verliezen is de koelkast.

Hoe snel moet koffie worden geconsumeerd?

In het ideale geval verdient het de voorkeur om een pak koffie binnen twee of drie weken na aankoop te consumeren, omdat de kwaliteiten van geroosterde koffie ongeveer twee weken na productie verslechtert.