Gaggia Classic Evo Pro is het nieuwe model koffiemachine van Gaggia, een toonaangevende producent en distributeur van huishoudelijke en professionele koffieapparatuur.

De kenmerken van het nieuwe Evo-model hebben hoofdzakelijk betrekking op vier verbeterpunten:

  • Verbeterde duurzaamheid van het product
  • Bevordering van de esthetische kwaliteit
  • Verbeterd onderhoudsgemak

Maar wat zijn de verschillen tussen het Classic Pro-model dat Gaggia in 2019 lanceerde en het nieuwe Classic Evo-model? Laten we er samen naar kijken.

De nieuwe filterhouder van de Gaggia Classic EVO Pro

De filterhouder is één der belangrijkste contactpunten van een espressomachine. De nieuwe filterhouder van de Classic Evo is gemaakt van roestvrij staal zonder verchroming en ziet er niet alleen beter uit, maar garandeert dankzij de hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal ook onberispelijke prestaties.

Zeteenheid van EVOBRASS-messing

Het nieuwe EVO-model biedt optimale machineprestaties in combinatie met een verbeterde esthetische kwaliteit. De nieuwe zeteenheid van de Gaggia Classic EVO is gemaakt van EVOBRASS CW510-L-messing, een hoogtechnologisch, chemisch veilig materiaal dat een betere thermische geleidbaarheid garandeert (7 keer hoger dan roestvrij staal) en een grotere temperatuurstabiliteit bij het bereiden van verschillende opeenvolgende koffies. De nieuwe eenheid is voorzien van een roestvrijstalen kraag, dat een betere compatibiliteit biedt met de nieuwe filterhouder van hetzelfde materiaal.

Extra bescherming voor de ketel

De ketel van de Gaggia Classic Evo is gemaakt van aluminium en heeft een extra deklaag van een inert materiaal dat voorkomt dat het aluminium in contact komt met water. Deze verbetering verbetert de veiligheidsnormen die Gaggia hanteert om haar consumenten te beschermen. Opgemerkt zij dat aluminium ketels zonder deze coating net zo veilig zijn, aangezien de toxiciteitsdrempel van aluminium zeer hoog is.

Gaggia Classic Evo Pro 2023 vs Gaggia Classic Pro 2019

Extra steun voor pomp/ketel

Een extra steun, gemaakt van roestvrij staal, zorgt voor eenvoudigere montagehandelingen en tegelijkertijd ook voor een beter onderhoudsbeheer.

Waar is het nieuwe model Gaggia Classic Evo Pro te koop?

Het nieuwe model Evo Pro-espressomachine is verkrijgbaar in verschillende kleuren in alle online stores van Caffè Italia. Ontdek ook de verschillende pakketten met combinaties van de Gaggia Classic Evo en de verschillende modellen molens. Met deze oplossing kun je direct in je keuken of kantoor een baristastation inrichten en op de totale prijs van de twee componenten besparen.