Het nieuwe model Bezzera Crema is een innovatie in de sector van koffiemachines voor het huishoudelijke gebruik. Crema is voorzien van handgrepen van palissander en een hoogwaardige afwerkingen met wit gelakt hoofddeel (AISI 304 roestvrij staal) waardoor de koffiemachine een zeer elegante uitstraling heeft die in elke omgeving pst.

Crema kan zonder aansluiting op het waterleidingnet overal worden geïnstalleerd en dankzij het ketelsysteem met warmtewisselaar is deze machine bijzonder geschikt voor de bereiding van espresso, cappuccino's, andere dranken op basis van melk en warme dranken voor gemiddelde tot grote hoeveelheden.

Crema is gerealiseerd met behulp van nieuwe hydraulische en elektrische systemen die het mogelijk maken om een thermische stabiliteit en een nauwkeurige temperatuurregeling aan te houden die gelijk is aan de niveaus die bereikt worden door professionele koffiemachines.

Bezzera Crema

Het model Crema wordt in twee varianten aangeboden:

  • De Crema DE-PID is uitgerust met programmeerbare volumedosering door middel van een microprocessor en een PID-temperatuurregelsysteem
  • De Crema PM is daarentegen uitgerust met een vibratiepomp en zetgroepen met magneetventielen die met een knop geactiveerd kunnen worden.

Beide modellen zijn uitgerust met een verwarmingssysteem van de toevoerunit door middel van een elektrisch verwarmingselement en een automatisch watertoevoersysteem in de ketel met automatische stop als er geen water meer inzit.

Gezien de prestaties is Crema waarschijnlijk een van de snelst werkende machines van alle semi-automatische machines op de markt. De benodigde opstarttijd bedraagt ongeveer 6 minuten voor stoom en ongeveer 9 minuten voor de bereiding van een espresso. Dat is bijna de helft van de opstarttijd van een klassiek E61-systeem. 

Al deze eigenschappen van veelzijdigheid en prestatiesnelheid maken Crema een van de best verkochte halfautomatische machines in het huishoudelijke marktsegment.