De Elektra Verve is de nieuwe koffiemachine die is gelanceerd door het Italiaanse bedrijf Elektra, marktleider in de productie van koffiemachines die een unieke en verfijnde stijl combineren met professionele prestaties van absolute topkwaliteit. 

De Verve is het innovatieve resultaat van onderzoek gericht op het creëren van een extreem veelzijdige prosumer-machine met een unieke stijl, die gebruikt kan worden in verschillende omgevingen: thuis, in cafés, op kantoor en bij straatverkoop. Vanuit technologisch oogpunt is dit de eerste machine met een enkele zetgroep en dubbele boiler: een voor de afgifte van koffie, de andere voor het maken van stoom.

Elektra Verve

De Verve heeft een elegant en compact ontwerp, gedecoreerd met roestvrijstalen elementen en houten zijpanelen. De houtafwerking is verkrijgbaar in eiken, essen of een combinatie van zes verschillende houtsoorten. Het design doet sterk denken aan het model Indie, vooral door de stevige steunpoten.

De technologie met twee onafhankelijk werkende boilers, gemaakt van roestvrij staal, optimaliseert de extractie en afgifte van espresso en de productie van droge stoom. Met de Elektra Verve kan eenvoudig worden overgeschakeld van een aansluiting op de waterleiding naar de ingebouwde tank van 5 liter. Hoewel de machine ook prima thuis kan worden gebruikt, is de Elektra Verve uitgerust met een professionele afgiftegroep, een rotatiepomp waarmee van de waterleiding naar de tank kan worden overgeschakeld en een manometer met dubbele schaal.

Bovendien kan de Verve verbinding maken met een wifi-netwerk, zodat de drankafgifte rechtstreeks vanaf de smartphone kan worden ingesteld, het resultaat van innovatief onderzoek door het bedrijf uit Veneto. Via wifi kan de infusietemperatuur en de duur van de pre-infusie worden ingesteld, de drank worden gekozen en het favoriete recept met een paar klikken worden aangepast.