De Rancilio Silvia Pro X is een koffiezetapparaat met dubbele boiler ontworpen voor alle liefhebbers die de kunst van espresso thuis of in een klein bedrijf of café meester willen worden. Het Silvia Pro X-model heeft de kenmerken van de Silvia Pro-machine waarbij de zachte infusie-functie wordt toegevoegd, waarmee je een volledig aangepaste bereiding van de drank kunt verkrijgen.

De technische kenmerken van de Rancilio Silvia X Pro

Silvia X Pro is een koffiezetapparaat met dubbele boiler, compleet met twee PID's die respectievelijk bestemd zijn voor de koffieafgifte en de productie van stoom. De koffieboiler heeft een inhoud van 0,3 liter terwijl de stoomketel een capaciteit heeft van 1 liter. Tevens is de machine voorzien van een professionele filterhouder met een ergonomische handgreep. De manometer voor het meten van de druk bevindt zich boven de opvangbak. Met een digitaal display kan je de menu-instellingen beheren en de timer, temperatuur en de waarschuwing voor het waterniveau controleren.

De technische kenmerken van de Rancilio Silvia X Pro

Een nieuwe infusie-functie voor de Silvia Pro X

De soft brew functie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water uit de koffieboiler over de gemalen koffie. Deze functie maakt het met name mogelijk om een groter aantal poriën in de gemalen koffie te openen, zodat verschillende smaakprofielen kunnen worden gecreëerd, door te spelen met zuurgraad en body en tegelijkertijd de organoleptische kenmerken van elk type melange te verbeteren. De machine start het koffiezetproces door de watertoevoer voorzichtig en zonder enige druk te openen. Pas als de vooraf ingestelde tijd is verstreken, begint de machine de druk op de groepskop op te voeren. Dit geeft meer controle terwijl je de uiteindelijke smaak van de koffie op dezelfde manier aanpast.

Nieuwe kleur beschikbaar voor de Rancilio Silvia Pro X

Nieuwe kleur beschikbaar voor de Rancilio Silvia Pro X

Naast het originele RVS is het Rancilio Silvia Pro X model nu ook verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en roze. Op deze manier krijgt het nieuwe Silvia X Pro-model een vleugje elegantie die de bedoelde omgeving met verfijning kan verfraaien.