De Duitse fabrikant van professionele koffiemolens Mahlkönig heeft het nieuwe model X54 Allround gepresenteerd, een koffiemolen die onder het merk Mahlkönig binnen een nieuwe lijn van huishoudelijke producten kan worden geplaatst. De naam Allround zegt al veel over zowel de vorm als de functionaliteit van de koffiemolen. In het bijzonder herinnert de cilindrische vorm aan de Mahlkönig-lijn van professionele koffiemolens, hoewel het om een molen gaat die is ontworpen om aan alle behoeften van  huishoudens te voldoen.

Kenmerken van het X54-model

Kenmerken van het X54-model

Het product is verkrijgbaar met twee verwisselbare frontmodules die optimale functionaliteit bieden voor het malen van espressokoffie. De filterhouder helpt de gemalen koffie perfect in het midden van het filter op te vangen. De tweede module is ontworpen om het te gebruiken koffiepoeder op te vangen met een speciaal filter. De Mahlkönig X54 molen levert perfect gemalen koffiepoeder dat geschikt is voor de meest gebruikte koffiezet-methodes. Dankzij deze ontwerptechnologie biedt het product aanzienlijke besparingen op het gebied van kosten en ruimte.

De voordelen van de platte maalrotoren van de Mahlkönig X54 Allround

De voordelen van de platte maalrotoren van de Mahlkönig X54 Allround

De Mahlkönig X54 koffiemolen is voorzien van een platte stalen maalrotor met een diameter van 54 mm. De molens van de X54 produceren optimale maalresultaten waarmee men zowel espresso- als filterkoffie-recepten van hoge kwaliteit kan bereiden. Platte rotoren bereiken een aanzienlijk hoger aantal deeltjes dan conische rotoren. Om deze reden zijn ze de perfecte keuze voor het verkrijgen van een zeer uniform gemalen koffie.

De platte rotoren zorgen ook voor een grotere doseernauwkeurigheid en een consistentere smaakbeleving. De rotoren van de Mahlkönig X54 hebben een gemiddelde levensduur van 500 kg. Dit is een maar een indicatieve waarde omdat de werkelijke maximale opbrengst afhankelijk is van de gekozen korrelgrootte, het soort bonen en de koffiebrand-graad. De slijtage van de rotor is ook afhankelijk van veranderingen in de fijnheid en temperatuur van de gemalen koffie. Daarom raden we aan om de rotor te vervangen wanneer het gemalen koffiepoeder te grof of te heet lijkt.

De prijs van de Mahlkönig X54 Allround

De nieuwe X54 Allround koffiemolen geeft een hoge prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een optimale keuze is, zelfs voor gebruikers die niet al te veel willen uitgeven. Voor meer informatie over technische kenmerken, prijzen en beschikbaarheid raden wij u aan de productfiche te raadplegen.